Biografie

1995 - Op 15 jarige leeftijd zette ik mijn eerste stappen in een professionele keuken. Eerst (zoals zoveel koks) in de afwaskeuken, maar al snel bestierde ik de koude keuken en werd ik verantwoordelijk voor de voorgerechten en desserts. Het begon als een bijbaan maar snel werd al duidelijk dat ik kok wilde worden en begon dus ook aan een consumptieve opleiding

1998 - Na deze consumptieve opleiding ben ik begonnen aan de Middelbare Hotelschool in Almelo. Hier kwam ik er al snel achter dat dit een veel te theoretische opleiding voor me was en na een jaar heb ik deze opleiding dan ook maar snel omgeruild voor de “koksopleiding”   één dag naar school en 4 dagen werken lag mij veel beter. Deze opleiding heb ik in 2001 met succes afgerond.

2001 - “Sabbatical year” Na de koksopleiding heb ik samen met een goede vriend een jaar als backpacker rond getrokken door Australië, Nieuw Zeeland en Indonesië. Een geweldig jaar gehad met vele verschillende baantjes maar ook zeker een leuke job gehad op “South molle Island resort”

2003 - Bij terugkomst in Nederland heb ik bij verschillende hotels en restaurants in twente gewerkt als Zelfstandig werkend kok / aankomend chef de partie. Dit bij voornamelijk bedrijven waar er weinig met halffabrikaten gewerkt werd. Een erg leerzame periode waar de kennis van het echte koken verder werd uitgebreid.

2005 - Mijn eerste baan als leidinggevende in een keuken. Chef kok van een klein hotel in Ootmarsum.  Ook hier werd zoveel mogelijk vers en zelf bereid. Ik gaf hier leiding aan een klein keukenteam en heb me verder kunnen ontwikkelen tot een nog completere kok

2007 - Als gedetacheerd kok In dienst van een detacheringsbureau werd ik ingezet in veel verschillende keukens door heel Nederland. Vooral Horeca maar ook zeker instellingen en grootkeukens. Een heel veelzijdige baan waar geen dag hetzelfde was. Na enkele jaren fulltime op de weg (80.000 km per jaar) kreeg ik de kans om voor dit kantoor de planning te gaan doen. Hierdoor werd het nog afwisselender. Een combinatie van planningen maken en vooral bij nieuwe opdrachtgevers langsgaan om te kijken wat er nodig was in de keukens bleek mij goed te liggen.

2015 - Leidinggevende van een grote keuken. Een bedrijf met verschillende keukens, meer dan 60 medewerkers in al deze keukens en heel veel innovaties en vernieuwingen in de keukens. Mijn ervaring als planner heb ik meegenomen naar dit bedrijf en was dan ook hoofdverantwoordelijk voor de personele planning van alle mensen die in deze keukens werkten. Verder had ik samen met mijn 3 collega’s de dagelijkse verantwoordelijkheid van alle voorkomende werkzaamheden in deze keukens. Een zeer mooie ervaring die mij heel veel gebracht heeft

2022 - Heden….. Het nieuwe avontuur is dus ondernemer worden. Op freelance basis mijn werkzaamheden weer oppakken die ik ooit ook al deed toen ik in dienst was van een detacheringsbureau. De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan gaat mij hier enorm mee helpen en ik ben ervan overtuigd dat ik met deze ervaring veel verschillende opdrachtgevers kan ondersteunen in hun werkzaamheden.  

Contact